پاورپوینت با موضوع بسیج ملی اطلاع رسانی کاهش مصرف نمک

پاورپوینت با موضوع بسیج ملی اطلاع رسانی کاهش مصرف نمک

پاورپوینت با موضوع بسیج ملی اطلاع رسانی کاهش مصرف نمک

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : پاورپوینت

نوع فایل : .ppt ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد اسلاید : 38 اسلاید

قسمتی از متن .ppt :

 

 

 

 

آنچه در مورد نمک باید بدانیم
بسیج ملی اطلاع رسانی کاهش مصرف نمک

 نکاتی درباره‌ی نمک:
نمک خوراکی حاصل ترکیب دو عنصر سدیم و کلر می‌باشد. اثرات نمک بر فشار خود به علت وجود عنصر سدیم (ماده موثر بر نمک) در این ترکیب است. در افرادی که سطح سدیم خون بالا و سطح پتاسیم خون پایین است خطر افزایش فشار خون که خود مسبب بیماری‌های قلبی و سکته است، افزایش می یابد.
مصرف نمك در ايران
ایران یکی از پر مصرف‌ترین کشورهاست که میانگین روزانه مصرف نمک مردمانش3-2برابر استاندارد جهانی است.
طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (۵ گرم) است.
سرانه مصرف نمك در یك سال توسط ایرانی‌ها، شش كیلوگرم است؛‌ در حالی كه در جهان سالانه سه كیلو نمك می‌خورند.
! ما دو برابر استانداردهای جهانی غذایمان را شور می‌كنیم!
سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود. به طور مثال در شیر و خامه تقریباً معادل 50 میلی‌گرم سدیم در هر 100 گرم ماده و در تخم مرغ تقریباً معادل 80 میلی‌گرم سدیم در هر 100 گرم ماده وجود دارد.
سدیم در غذاهای فرآوری شده به میزان بیشتری وجود دارد: در نان (تقریباً معادل 250 میلی‌گرم سدیم در هر 100 گرم ماده)، در گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس (تقریباً معادل 1500 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده)، در اسنک هایی مانند چیپس، فرآورده‌های غلات حجیم شده و ذرت بوداده (تقریباً معادل 1500 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده) و در چاشنی ها و سس ها مانند سس سویا (تقریباً معادل 7 میلی‌گرم سدیم در هر 100 گرم ماده) است.
مصــــرف زیاد نمــــک یا غذاهای شــــــور چه عوارضی را در پی خواهـــــد داشت؟
مصرف زياد نمك ازمهمترين عوامل فشارخون بالا است.
فشار خون بالا، سکته قلبی، سکته مغزی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، ادم یا ورم همه از عوارض مصرف زیاد نمک است.
امروزه با توجه به شيوع بالاي بيماري هاي قلبي و عروقي و پرفشاري خون مصرف زياد نمك به عنوان يكي از مهم ترين عوامل خطر در بروز اين بيماري ها شناخته شده است.
آمارها نشان مي دهد كه از هر 380000 موررد مرگ و مير در كشور 135000 مورد آن ناشي از بيماري هاي قلبي و عروقي بوده مي باشد.